Kazališna predstava Filomena Marturano večeras i sutra u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 19. kolovoza 2021. - 11:01
Autor: 

U okviru PostPurgatorija  večeras 19.8.  i sutra, 20.8., odigrat će se kazališna  predstava “Filomena Marturano”,  s početkom u 21:00h na Sceni Atrija ljetnikovca Buća.

Uloge: Anita Mančić, Branimir Bane Popović, Jelisaveta Seka Sablić, Nebojša Kundačina, Momčilo Otašević, Emir Ćatović, Božidar Zuber, Kristina Obradović, Pavle Popovići i Andrea Mugoša. Režiju potpisuje Jagoš Marković.

“Komična melodrama “Filomena Marturano” italijanskog glumca i reditelja Eduarda de Filippea jeste priča o braku, ljubavi i strasti. Nova interpretacija teksta Jagoša Markovića pršti od strasti, emocija i humora koji obavija intimnu dramu dvoje ljudi emocija i strašću spojenih u jedno, a životnim i socijalnim prilikama otrgnutim jedno od drugog. Likovi u predstavi kreću se između humora, satire, cinizma i duboke i istinske drame."Filomena Marturano",je produkcija koju je crnogorska kritika poslije premijernog izvođenja ocjenila kao "čudo koje se desilo na teatarskim daskama" i "pozorišni potres”. Predstava u Markovićevoj režiji dočarava, jednu izuzetno zanimljivu viziju Mediterana i mediteranskih naravi u priči o porodičnim vrijednostima i ljubavnim strastima”.