Jedini operski festival u Crnoj Gori počinje sutra

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 21. kolovoza 2018. - 9:11
Autor: 

Jučer je održana konferencija za medije povodom Operosa Montenegro Opera Festivala 2018. koji će biti održan od 22. do 25. kolovoza u Herceg Novom, na Kanli Kuli, Forte Mare i u Starome gradu. Na konferenciji su ispred Operose govorili:

Katherine Haataja - osnivač i umjetnički direktor Operosa festivala, Eraldo Salmieri – glazbeni direktor i redatelj Festivala, Marting Lloyd-Evans – redatelj, Simon Corder - scenograf i dizajner svjetla, Magdalena Vlajić – kostimografkinja, Marija Joković – Karmen i Nina Kokeza - PR i marketing menadžer Operosa Festivala.

Članovi umjetničkog tima Operose pozdravili su prisutne, iskazali zadovoljstvo što su ponovno u Herceg Novom i imaju mogućnost kreirati jedinstveni performans na tvrđavi kao što je Kanli Kula. Gospođa Haataja istakla je da već 12 godina Operosa promovira mlade umjetnike i da je posebno zadovoljstvo što je veliki broj umjetnika iz cijelog svijeta i ove godine sudjeluje na festivalu u Herceg Novom.

Ispred Herceg Novog prisutni su bili:

Simonida Kordić - rukovodilac Kancelarije za međunarodnu suradnju

Natalija Terzić - PR i marketing menadžer Turističke organizacije Herceg Novi

Tanja Bošnjak - PR i marketing menadžer Herceg Festa

Gospođa Kordić, ispred Općine Herceg Novi, istakla je da Operosa projekt predstavlja bitnu osnovu za razvijanje dalje međunarodne suradnje što je veoma značajno za Općinu Herceg Novi.

"Kao specifična manifestacija u Crnoj Gori i regionu, Operosa festival promovišući klasičnu muziku sa fokusom na mlade talente na najljepši način promoviše i Herceg Novi, pružajući priliku svim ljubiteljima klasične muzike, da svoja omiljena djela dožive u sasvim drugačijem i jedinstvenom ambijentu, na scenama tvrđava i Starog grada" istakla je gospođa Terzić ispred Turističke organizacije Herceg Novi.

Tanja Bošnjak ispred Herceg Festa zaključila je: "Posebno nas raduje što smo dio festivala koji iz godine u godinu dobija na kvalitetu i staje rame uz rame sa svjetskim Festivalima."

Ovogodišnji festival donosi inovativnost i energiju sa nekim od najljepših arija u Starom gradu Herceg Novog (23. kolovoz u 20h), jedinstvenom elektro-operskom miksu (22. kolovoz u 21h), kao i crnogorskom premijerom opere Karmen Žorža Bizea (24. i 25. kolovoz u 21h).

Karte se mogu kupiti na Kanli Kuli, Forte Mare, Dvorana Park i restoranu Paluba.