Izložba Živka Radovića u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 12. ožujka 2016. - 9:59
Autor: 

Izložba „Iz konzervatorske radionice Živka Radovića" bit će otvorena u Galeriji solidarnosti u Starom gradu u Kotoru u utorak, 15. ožujka u 19 sati. Izložbu će otvoriti slikarica-konzervatorica Jasminka Grgurević.

„Izložba Iz konzervatorske radionice Živka Radovića preko fotografija ikona, slika i fresaka prije, u toku i poslije restauratorsko-konzervatorskih zahvata koje je izveo jedan od najpoznatijih crnogorskih konzervatora, ukazuje na značaj profesije u očuvanju kulturne baštine, na njenu kompleksnost koja uključuje široko obrazovanje, dobro poznavanje zanata, odgovornost i posvećenost”.

Živko Radović je rođen 1962. godine u Mojkovcu. Diplomirao je na Kulturološkom fakultetu na Cetinju 1986. godine. Bogato konzervatorsko iskustvo stjecao je još za vrijeme studija kao član konzervatorske ekipe Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture Srbije na terenima u Pećkoj patrijaršiji, Sabornom hramu u Kraljevu, manastirima: Ljubostinja, Ravanica, Vraćevšnica, Studenica, Gradište, riznici Srpske pravoslavne crkve u Dubrovniku.