Izložba slikarice Milijane Vujović u Portu Montenegru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 17. ožujka 2015. - 11:04
Autor: 

Izložba akademske slikarice  Milijane Vujović pod nazivom  „Rascjepi duše“, postavljena je u izložbenom prostoru Upravne zgrade Porta Montenegra na Seljanovu, i trajat će do 15. travnja. U galerijskom prostoru Upravne zgrade svakog  15. u mjesecu izlaže novi domaći autor, a do sada je predstavljeno više od 15 umjetnika.

Ciklus radova kojim se Vujovićeva predstavlja inspiriran  je formom i teksturom kamena - ona pažljivo islikava neravnine, pukotine i rascjepe u stijeni i bira kolorit kamena u igri sa svjetlošću i sjenkama. „Svoj umjetnički identitet izgradila sam kroz islikavanje kamena kojeg doživljavam kao dio univerzuma“, ističe slikarica Milijana Vujović. Na novijim radovima,  umjetnica se igra istim elementima kamena, u tehnici grafike i goblenskim ramovima.

Milijana Vujović je rođena u Podgorici, 1973. godine. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti na Cetinju, na odsjeku slikarstvo u klasi profesora Smaila Karaila. Izlagala je u Francuskoj, Švicarskoj, i u zemljama regije. Na ovoj izložbi prisutan je i rad kojim je, kao crnogorska predstavnica, sudjelovala na kolektivnoj izložbi u Francuskoj, posvećenoj stogodišnjici od početka Prvog svjetskog rata