Izložba slikara Ratka Lalića u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 01. rujna 2016. - 10:52
Autor: 

 U Galeriji solidarnosti bit će priređena izložba Ratka Lalića, poznatog slikara iz Beograda. Za  prvo predstavljanje u Kotoru, umjetnik  je odabrao najnoviji ciklus pod imenom Godišnja doba- zapisi na površini zemlje,koji čine radovi  nastali od 2000. do 2016. godine.

 Postavka od 10 slika u tehnici ulja (100x100cm) i akrilika na platnu i dvadesetak crteža na papiru i kartonu (100x70cm), pokazuju najnovije likovne zapise mijena u prirodi kao metafore života, prolaznosti i vječitog obnavljanja.

Organizator izložbe je OJU Muzeji - Kotor, Galerija solidarnosti. Otvaranje izložbe je u subotu 3. rujna, s početkom u 20 sati i 30 minuta. Izložbu će otvoriti dr. Dragan Milinković.

   

Ratko Lalić je  rođen 1944. godine u Dolipolju, kod Visokog u Bosni. Akademiju likovnih umjetnosti završio je u Beogradu, kao i postdiplomske studije kod prof. Stojana Čelića. U periodu od 1975.- 1992. godine Lalić je gradio u Sarajevu uspješnu  umjetničku i pedagošku karijeru na Akademiji. Bio je jedan od značajnih aktera tadašnje jugoslavenske umjetničke scene i samostalno Izlagao u mnogim gradovima bivše Jugoslavije i inozemstvu. Početkom rata 1992. godine dolazi u Crnu Goru i  kratko vrijeme radi kao profesor na Akademiji likovnih umjetnosti na Cetinju, a od 1994.na Fakultetu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Beogradu, gdje živi od 1993.godine. Ratko Lalić je jedan od osnivača katedre Fakulteta likovnih umjetnosti u Banja Luci. Dobitnik je mnogih priznanja i nagrada za svoj umjetnički i pedagoški rad.