Izložba "Prvih dvadeset" u okviru KotorArt Don Brankovih dana muzike na Cetinju

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 09. lipnja 2021. - 10:03
Autor: 

Od sutra, 10.6., posjetitelji  će imati priliku pogledati izložbu Prvih dvadeset u okviru KotorArt Don Brankovih dana muzike, u Ministarstvu kulture na Cetinju. Izložba je otvorena 1. 6., u Kotoru, a nakon Cetinja, seli se 21. 6. za Podgoricu.

Postavka izložbe obuhvata više od 40 fotografija autora Duška Miljanića, Radoja Milića, Krsta Vulovića, Aleksandra Kaluđerovića, Stevana Kordića i Zorana Radonjića, koji su objektivom fotografskog aparata trajno zabilježili i dočarali dio sjećanja i uspomena na postojanje prve dvije decenije rada KotorArt-a.

Razvoj, originalnost, održivost, promjene i prilagodljivost, koje su pratile Festival, mogu se naslutiti kroz ovu, retrospektivnu izložbu.  Takođe, izložba istovremeno svjedoči i jedinstvenu atmosferu umjetničkih događaja kao i autentične ambijente Kotora i Boke. Selektor izložbe je naš dugogodišnji saradnik, fotograf Duško Miljanić  - istakli su iz PR službe Festivala.

Otvaranju izložbe prisustvovali su selektor izložbe, Duško Miljanić, kao i kompletna ekipa fotografa, direktor KotorArt Don Brankovih dana muzike, pijanist g. Ratimir Martinović, kao i predsjednik Općine  Kotor, g. Vladimir Jokić.

Duško Miljanić istakao je da je bilo nevjerojatno teško iz arhive koja broji preko 16.000 fotografija izabrati tek nešto više od 40 fotografija za izložbu,  ali da se nada da su u tome uspjeli. Predstavljeni su programi Festivala, Boka, sudionici, publika, ambijenti, kao i ličnosti ljudi koje čine okosnicu festivala.