Izložba „Običan malecki san“ u Gradskoj galeriji u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 06. kolovoza 2018. - 9:38
Autor: 

„Običan malecki san“ naziv je izložbe,  koja će u  okviru Kotor Art -a biti otvorena u Gradskoj galeriji u Kotoru, 9. 8.,  u 20 sati. Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor – Gradska galerija. Prisutnima će se u ime organizatora obratiti Marija Bernard, direktorica Kulturnog centra. Izložbu će otvoriti Vladimir Jokić, predsjednik Općine  Kotor.

Milutin Obradović je rođen 1979. godine u Bijelom Polju. Srednju likovnu školu" Petar Lubarda“  završio je na Cetinju, a 1998.g. je  upisao Fakultet likovnih umjetnosti također na Cetinju, u klasi profesora S. Karaila. Diplomirao je 2002. godine.Imao je brojne samostalne izložbe u galerijama i muzejima u Podgorici, Bijelom Polju, Risnu, Tivtu, Perastu, Budvi i Kotoru, Beogradu, Novom Sadu. Svoje stvaralaštvo do sada je nekoliko puta predstavljao i u inozemstvu, u okviru grupnih postavki, među kojima se kao najznačajnije ističu izložbe u Parizu, Rimu, Milanu. Izlagao je u Louvru 2016. gdje je sa 5 eksponata sudjelovao  na svjetskoj izložbi s 80 umjetnika, kao jedini predstavnik Crne Gore.

Milutin Obradović je 2017. godine u Rimu, za svoj rad pod nazivom „Ukras moga neba“, dobio prestižnu nagradu za suvremeno umjetničko stvaralaštvo „Mikelanđelo Karavađo“ i prvi  je umjetnik s Balkana koji je dobio ovo priznanje.

Obradović, osim što slika, aktivno stvara i poeziju.