Izložba ,,Mediteraneo’’ u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 25. svibnja 2016. - 9:31
Autor: 

JU Kulturni centar „Nikola Djurkovic“  Kotor – Gradska galerija organiziraju izložbu  ,,Mediteraneo’’, akademskih slikarica Ivane i Jelene Bjelice iz Novog Sada. Otvaranje izložbe je u četvrtak,  25. svibnja,  s početkom u 20 sati i 30 minuta.

Ivana Bjelica je rođena 1969. godine u Novom Sadu. Diplomirala je na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, odsjek slikarstvo,  u klasi profesora Milana Blanuše. Član je SULUV-a i Likovnog kruga. Imala je 20 samostalnih izložbi u Srbiji i Crnoj Gori,  Kanadi i Grčkoj . Izlagala je na preko 100 kolektivnih izložbi u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji, Japanu, Argentini, Meksiku, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Grčkoj, Nizozemskoj ... Sudionica je mnogobrojnih likovnih kolonija u zemlji i inozemstvu. U likovnoj umjetnosti izražava se kroz sliku, crtež i grafiku. Bavi se grafičkim dizajnom, fotografijom i dizajnom enterijera. Više godina bila je urednik likovnog programa galerije „Mali likovni salon“ Kulturnog centra Novog Sada.

Jelena Bjelica je rođena 1974. godine u Novom Sadu. Diplomirala je 2000. godine na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, odsjek grafika, u klasi profesora Živka Đaka. Imala je 5 samostalnih i pedesetak kolektivnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Izražava se kroz crtež, grafiku, sliku. Bavi se pedagoškim radom. Sudionica je više značajnih likovnih kolonija u zemlji i inozemstvu. Član je SULUV-a i Likovnog kruga. Živi i stvara u Novom Sadu.