Izložba Katarine Zlajić u Portu Montenegru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 28. srpnja 2017. - 9:32
Autor: 

Izložba nakita Katarine Zlajić pod nazivom Prije stvari - u stvari - poslije stvari bit će svečano otvorena u subotu 29.7., s  početkom u 20:00h u galeriji Pizana u Portu Montenegru, rezidencijalni kompleks Ksenija.

I u ovoj ediciji dominirat će njen umjetnički identitet: "kostur" i "omotač" njenih formi je šnajderski rajferšlus. Katarinina inventivnost i umjetnička domišljatost oduševit će posjetitelje kroz atraktivne ženske aksesoare: ogrlice, minđuše, tašne, pribor za kosu i estetske kacige. Svaki dio je ručno šiven iglom i koncem, u kombinaciji za prirodnim kamenjem i mineralima, drvetom i kristalima. Komadi su jedinstveni jer imaju za cilj da iz okvira galerijskog prostora u formi skulpture ‘izađu’ na ulice u obliku nosivog umjetničkog djela.

Njezni projekti su složeni, dinamičke konstrukcije pomiješane s  tipično estetskim i luksuznim, a zasnivaju se na eliminiranju tradicionalnih vrijednosti u umjetnosti.  KatrinaZlajić je završila FLU na Cetinju na odsjeku za kipasrtvo. Nakit je počela da dizajnira još u vrijeme studija.

Izložbu će otvoriti Marija Čolpa.