Izložba Jelene Papović u Muzeju i galeriji Tivat

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 31. svibnja 2021. - 8:12
Autor: 

Šesnaesta samostalna izložba slikarice Jelene Papović upriličit će se  u Muzeju i galeriji Tivat, u utorak 1. 6. 2021. godine,  s početkom u 20:30h.

Jelena Papović je rođena na Cetinju, 28. 1.1975. Srednju školu za industrijsko oblikovanje pohađala je u Beogradu, a Fakultet likovnih umjetnosti završila je na Cetinju, juna 1997. godine u klasi profesora Nikole Gvozdenovića - Gvozda. Pohađala je postdiplomske studije na Fakultetu primijenjenih umjetnosti u Beogradu u klasi Gradimira Petrovića. Od 1998. godine stvara i drži otvorena vrata svog ateljea u budvanskom Starom gradu. Ima iskustva u radu kao scenograf za nekoliko kazališnih predstava, kao novinarka reportaži o likovnim umjetnicima, kao organizatorica izložbi mladih umjetnika, a trenutno svoje znanje prenosi učenicima JUSMŠ “Danilo Kiš” u Budvi. Pored brojnih kolektivnih izložbi u Crnoj Gori, Srbiji, Makedoniji, Češkoj, izlagala je samostalno 15 puta šidiljem zemlje i regije. Njeni radovi se nalaze u Americi, Japanu, Francuskoj, Engleskoj, Njemačkoj, Norveškoj, Švedskoj, Holandiji, Češkoj, Rusiji, Mađarskoj, Italiji, Slovačkoj, Australiji, Južnoj Africi, Artiku, Srbiji i Crnoj Gori.

Otvaranje izložbe održat će se ispred galerije, na otvorenom, gdje će posjetitelji  imati priliku  vidjeti kratak video koji će ih upoznati sa umjetnicom i njenim radom, nakon čega će moći pogledati izložbu na prizemlju galerije.

Ovom prilikom napominjemo posjetioce da nose maske prilikom ulaska u galerijski prostor.