Izložba Bojane Jokmanović

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 16. travnja 2016. - 9:52
Autor: 

Izložba mlade beogradske akademske  umjetnice keramike Bojane Jokmanović, pod nazivom  „Mini me“, postavljena je u galerijskom prostoru Upravne zgrade Porta Montenega (u Domu vojske), a, posjetitelji  će moći da je vide do 15. svibnja.

Tivatskoj publici umjetnica  se predstavlja s  preko 50 radova keramike i porculana malog formata, pečenih na 1250 stupnjeva.

„Izložba se velikim dijelom oslanja na prethodni koncept u kojem sam koristila vizuelne cjeline koje u kolažiranju i preklapanju demonstrira i dekonstruiše apstraktni, urbani utopijski ambijent. Svi detalji registrovani u mom likovnom izrazu, i transponovani u minijaturi-objektu, nastali su u porcelanu i rezultat su spontanog eksperimentisanja. Njihova likovnost je proizašla iz težnje da na malom formatu izrazim crtačke sklonosti i iskoristim porcelan kao materijal koji ima specifične tehničko tehnološke i oblikovne mogućnosti“, istakla je autorica izložbe Bojana Jokmanović.

„Intervencija na ovim apstraktnim kompozicijama istovremeno predstavlja moje “izmještanje” iz medija skulpture koja kao “zadata tema” zahtijeva da se u tehnici kamenine upotrebljava nesvojstven ekspresivan i crtački grafizam“, dodala je Jokmanović.  Izložba je prodajnog karaktera.