Gradska galerija Kotor nastavlja s likovnim programom

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 25. svibnja 2020. - 12:38
Autor: 

Gradska galerija Kotor, nakon dvomjesečne pauze, nastavlja s realizacijom svog likovnog programa i to izložbom crteža  Davida Gravesa iz Los Anđelesa. Otvaranje izložbe crteža  u Gradskoj galeriji Kotor zakazano je za srijedu, 27. 5., u 20 sati.

Poštujući preporučene mjere zdravstvene zaštite, samo otvaranje izložbe će biti u galerijskom dvorištu, a posjetitelji  će moći  pogledati  izložbu u Galeriji poštujući propisanu fizičku distancu, priopćavaju iz Gradske galerije.

David Graves je rođen u Los Anđelesu, gdje je  najprije završio studije kulturne antropologije i arheologije. Likovnoj umjetnosti se posvetio od 1984. godine te je u posljednjih 40-ak godina imao na desetine samostalnih izložbi (uglavnom grafika) diljem SAD-a. Dobitnik je brojnih prestižnih nagrada i priznanja za svoj likovni rad. Njegove grafike, slike i crteži izloženi su u mnogim muzejima, kao i u javnim i privatnim kolekcijama. Njegovi umjetnički radovi su veoma često korišteni u produkcijama filmske industrije: u filmovima, televizijskim emisijama i reklamama. David Graves prvi put izlaže u Europi, pa naravno i prvi put u Crnoj Gori.

Izvor: Radio Kotor