Gala operna večer ansambla Umjetničke akademije iz Osijeka

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 08. ožujka 2019. - 9:04
Autor: 

Svečani koncert povodom proslave Dana škole, a u okviru Kotorske koncertne Sezone, bit će upriličen u ponedjeljak, 11. 3.,  s početkom u 19h u koncertnoj dvorani Muzičke škole, crkvi Sv. Duha, gdje će nastupiti Opera Pannonica-operski ansambl Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka.

„Muzička škola Vida Matjan osnovana je 1947. godine i nosilac je kulturnog života Kotora. Kao jedna od najstarijih muzičkih škola, zauzima posebno mjesto među sličnim institucijama u zemlji. Ona je kroz sve turbulentne decenije postojanja uspjela da zadrži status ustanove koja baštini prave vrijednosti nacionalne i svjetske muzičke kulture ali i radi na osavremenjavanju i unaprijeđenju nastavnog procesa“.

OPERA PANNONICA – operni  je ansambl Akademije za umjetnost i kulturu Osijek osnovan 2010. godine s ciljem javnog opernog djelovanja, a okupio je glazbene umjetnike grada Osijeka, bivše i sadašnje studente akademije, profesore glazbe, kao i brojne goste iz zemlje i inozemstva (Srbija, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Južna Afrika, SAD, Njemačka, Izrael). Pored integralnih, scenskih opernih izvođenja, ansambl izvodi i koncertne nastupe operskih i operskih  djela, ali i ostale vokalne literature. U Kotoru će prirediti svečani  koncert s djelima Đakoma Pučinija iz opera “Boemi” . Nastupit će: Senka Nedeljković (Mimi), Anja Papa (Musetta), Stevan Karanac (Rodolfo), Milan Perišić (Marcello), Berislav Jerković (Schaunard), Blaž Galojlić (Colline).