Film „Ruske kape“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 28. siječnja 2016. - 10:12
Autor: 

Film „Ruske kape“ vas očekuje 29. siječnja  u Velikoj dvorani tivatskog Centra za kulturu.  Projekcije su u 12 i u 19 sati.

„Film “RUSKE KAPE” se bavi heroinskim ovisnicima i narkomanijom kao problemom  na način na koji se do sada o tome nije govorilo na našim prostorima i realizovano je u edukativne svrhe. Tridesetominutni  igrani film “Ruske kape” bavi se temom narkomanije. Planirano je da se prikazuje u crnogorskim školama u sklopu predmeta "Zdravi stilovi života" čime bi se, prvenstveno mlađem dijelu populacije, ukazalo na ovu važnu temu. Glavni junak , Igor , svojom ovisnošću dospio je na samu marginu društva , čime je izgubio osnovno ljudsko dostojanstvo  i građanska prava . Nakon što dotakne neizbježno dno svakog ovisnika od heroina , primoran je da se suoči sa svojom bolešću  i da donese velike i teške odluke , ukoliko želi da spasi jedino što mu je ostalo, a do čega drži najviše na svijetu“.

Glumci u filmu: Momčilo Otašević, Mišo Obradović, Slaviša Ćurović, Vanja Milačić, Branka Femić, Julija Milačić, Zoran Vujović, Andrea Mugoša, Čarna Marković, Marko Đurišić, Borivoje Raičević, Smiljana Martinović i Karmen Bardak. Producenti su Filip Đurišić i Ksenija Popović.