Dvije izložbe u Muzeju i galeriji Tivat u ponedjeljak

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 23. srpnja 2022. - 12:59
Autor: 

Izložba akademskog slikara Darka Mandića „De rerum natura – Priroda stvari”,  bit će otvorena u Muzeju i galeriji Tivat u ponedjeljak, 25. 7.,  s početkom u 20 sati.

Darko Mandić je rođen 1965. u Sremskoj Mitrovici. Diplomirao je na  Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju - odsjek slikarstvo, u klasi profesora Smaila  Karaila. Živi i stvara u Budvi, zaposlen kao dizajner u JU Muzeji i galerije Budve. Član je Udruženja likovnih umjetnika Budve.

Svoje radove ovaj umjetnik je samostalno i grupno izlagao na više izložbi u zemlji i inozemstvu od kojih se izdvajaju:

2019. -  „Mediteran u djelima crnogorskih slikara II” u izboru prof. dr.  Aleksandra Čilikova u okviru likovnog programa Festivala Grad teatar Budva

2020. -  Kolektivna izložba likovnih umjetnika u okviru kulturne manifestacije “Vez”, održane u više gradova, (Podgorica, Budva, Bar, Berane, Bijelo Polje).

 2021. -  Izložba u Galleria d Arte, Trieste Rettori Tribbio

Izložbu,  koja će biti postavljena u galerijskom prostoru na prvom katu  svečano će otvoriti direktorica mr.  Jelena Bošković dok će posjetitelje  glazbeno  pozdraviti duo flauta, Dunja Nikolić i Bruna Matijević.

 

Izložba akademske slikarice  Tamare Jokić „Koherentnost”,  bit će otvorena također  u ponedjeljak, 25. 7.,  u Muzeju i galeriji Tivat,  s početkom u 21 sat.

Tamara Jokić je rođena 1994. godine. Završila je Školu za dizajn u Beogradu (2013.) i iste godine dobila nagradu za najbolji maturski rad u tekstilu. Osnovne akademske studije pohađala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu (2018.) - modul dizajn, smjer tekstil. Prvi put izlaže samostalno u „Ostavinskoj“ galeriji u Beogradu 2018. Naredne godine prikazuje svoj rad na nekoliko festivala. 

Pridružuje se članstvu Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) početkom 2020.  Završila je master studije slikarstva na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu u rujnu 2021. godine, pod nazivom “Koherentnost savremene tapiserije u sferi monumentalnog slikarstva” s prosjekom 10.00.

Bavi se povezivanjem suvremenog tekstila i monumentalnog slikarstva kroz segmente digitalne umjetnosti.

Prošla je na bijenalu tapiserije u Portugalu (Contextile 2022.) i njena suvremena tapiserija će biti izložena u Guimaresu od 3. 9.  do 30. 10. Svoje radove ova umjetnica je samostalno i grupno izlagala na više izložbi u zemlji i inozemstvu.