Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka na Kotorskom festivalu

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 13. lipnja 2016. - 9:29
Autor: 

Glavni program 24. izdanja Kotorskog festivala pozorišta za djecu obilježit će još jedna zanimljiva predstava, ovoga  puta iz Hrvatske. U četvrtak, 7. 7. festivalskoj publici će se predstaviti Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka i to s predstavom “Džonatanov let”, rađenoj po motivima romana “Galeb Džonatan Livingston”, Richararda Baha, u režiji Nikole Zavišića.

„Ovo je priča o letenju ... Pomalo onom pravom, uz pomoć krila, koje poštuje zakone fizike i kojim se koriste ptice. Malo više o onom unutrašnjem letenju, istraživačkom, koje se događa u nama i koje nam pomaže da upoznamo sami sebe, svijet oko sebe i proširimo granice, vanjske i unutrašnje. Ovo je priča o ljubavi i strasti prema letu i svakodnevnoj želji za usavršavanjem. Galeb Džonatan od rođenja je drugačiji od svoga jata. Za razliku od njihovog cilja – čistog opstanka, Džonatan ima svoj cilj – letjeti što brže, dostići savršenstvo istražujući granice svojih mogućnosti. Izbačen iz jata, postaje usamljenik ... “

Ovo je priča o sukobu stvarnosti i snova, poezije i banalnosti, mašte i straha. Pozivamo vas da se upustite u let s nama i s galebom Džonatanom, da pobijedite svoje strahove i ograničenja, hrabro skočite u more vlastite mašte i zaplivate ka horizontu.  Tko zna gdje će nas to odvesti? Vrijedi pokušati”, kaže o ovom kazališnom projektu za djecu njegov redatelj Nikola Zavišić.

Asistentica  režije na “Džonatanovom letu” je Areta Ćurković, kostimografiju potpisuje Maja Mirković, a scenografiju Irena Kraljić. Glazbu je radio Willem Miličević, dok je za scenski pokret bila zadužena Dunja Jocić. U predstavi igraju: Edi Ćelić, Lidija Kraljić Zavišić, Đorđe Dukić, Kristina Frančović, Areta Ćurković, Mirel Huskić.

Uskoro vam otkrivamo još zanimljivih programa koji će ovog ljeta da pokrenu val dječje kreativnosti u Kotoru.