Čarolija u Muzičkoj školi Tivat

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 19. prosinca 2019. - 10:03
Autor: 

Koncert „Podijeli čaroliju“ održan je sinoć, treći put zaredom, u suradnji Muzičke škole Tivat i Umjetničke škole „Luka Sorkočević“ iz Dubrovnika, u Koncertnoj dvorani Muzičke škole Tivat.

Na početku večeri nazočne je pozdravila ravnateljica Škole Pina Bubanja.

U prvom dijelu koncerta posjetitelji su imali prilike poslušati soliste Milicu Nikčević, Filipa Kovačevića i Irinu Klakor, a također je nastupio duo Milica Nikčević i Matija Vučinović.

Nakon toga, nastupio je zbor Umjetničke škole „Luka Sorkočević“ iz Dubrovnika, a zatim je uslijedio nastup Orkestra Muzičke škole Tivat.  

Muzička škola Dubrovačke filharmonije počela je s djelovanjem 1. rujna 1929. godine, koja je kroz povijest kontinuirano djelovala i mijenjala mnogobrojne nazive. Odlukom Skupštine Općine Dubrovnik od 1992. godine, dotadašnja Muzička škola prerasta u Umjetničku školu Luke Sorkočevića, čija je djelatnost obrazovanje učenika osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta po programima za osnovnu, srednju glazbenu i baletsku školu te škole primijenjenih umjetnosti. Njena djelatnost je i rad s djecom predškolskog uzrasta.

Orkestar Muzičke škole Tivat osnovan je šk. 2006./2007. godine kao manji ansambl pod dirigentskom palicom prof. Mile Veličković. Od 2008. godine do danas orkestrom je dirigiralo više glazbenih pedagoga. Orkestar je nastupio na mnogim natjecanjima i festivalima u okruženju i inozemstvu. Članovi Orkestra su u sastavu Simfonijskog orkestra Crne Gore, Orkestra Muzičke akademije Cetinje, kao i orkestra Glazbeno prosvjetnog društva, Gradske muzike Kotor i Budva. Orkestar je osvajao brojne nagrade.