Priopćenje OO DPS Tivat: Standard života građana najbolje svjedoči o rezultatima rada lokalne uprave

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 18. ožujka 2016. - 9:56
Autor: 

Sjednica Skupštine opštine Tivat danas nije ni mogla biti održana, jer nijesu ispunjeni osnovni pravni uslovi za njen nesmetan rad. Osim toga što nije bilo kvoruma, nijesu držane ni sjednice skupštinskih odbora, pa samim tim nijesu stečeni uslovi za usvajanje dnevnog reda. Ovakvo stanje u tivatskom Parlamentu najbolje demantuje tvrdnje opozicije da je izbjegavanje rasprave o izvještaju o radu predsjednika Opštine razlog zbog koga DPS ne želi da učestvuje u radu. Uostalom, rezultati rada lokalne uprave, uključujući i predsjednika Opštine, najbolje govore sami za sebe i ne treba ih „braniti“ od ovakve opozicije. Tivćani više i brže od građana u drugim crnogorskim opštinama osjećaju rast kvaliteta života, Tivat je danas opština sa najvećim prosječnim platama i penzijama u Crnoj Gori, kapitalni budžet se uvećava svake godine, čime se obezbjeđuje najveći rast standarda građana ne samo u državi, već i u Regionu... Svakako, prostora za napredak uvijek ima i DPS, koja predvodi lokalnu upravu u Tivtu, kao svoj osnovi cilj ima upravo dalji razvoj zajednice i dalje povećanje kvaliteta svih segmenata svakodnevnog života Tivćana.

Uz sve ove činjenice koje su vidljive na svakom koraku, opoziciji je jedino preostalo da se bavi kritizerstvom, politikantstvom i demagogijom, jer su veoma svjesni da nemaju ni program ni kapacitete kojima mogu da pariraju DPS-u.

DPS je, kao i uvijek do sada, spremna da prihvati konstruktivne prijedloge, kritike i sugestije koje mogu da doprinesu prosperitetu Tivta, te poziva sve ostale političke partije na iskren rad i korektan odnos, prije svega prema gradu i građanima, u čijem interesu smo svi obavezni da radimo.