Priopćenje Cdu: Nova vlast u Tivtu imaće veliku obavezu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 11. travnja 2016. - 9:04
Autor: 

Crnogorska demokratska unija će biti dio nove lokalne uprave u Tivtu.

Naše učešće u opštinskoj vlasti će biti uslovljeno podrškom modelu upravljanja Tivtom i razvojnim projektima koji treba da donesu koristi svim građanima naše opštine.

Nova tivatska vlast će imati obavezu da raskine sa načinom vladanja koji je podrazumijevao podjelu funkcija, isplativih pozicija i sinekura između dvije partije.  Takav model je iscrpljen i prevaziđen i zbog toga što je značio oštru podjelu na one koji imaju koristi od vlasti i na one kojima vlast ne dozvoljava da ostvare svoje legitimne interese.

Kao dugodišnji kapetan duge plovidbe i pilot, znam da je važno ko upravlja jednom cjelinom, ali još važnije kakav je tim kojim se upravlja, tj. koji vodi i organizuje. Vođstvo je važno, timski rad još važniji.

Nova tivatska vlast mora biti oslobođena partijskih i bilo kakvih drugih isključivosti. Potrebna je kompetentna i odgovorna vlast. Neophodna je višestranačka samouprava, koja će znati da cijeni stručnost, posvećenost poslu i odgovornost za razvoj našeg grada i naše opštine u cjelini.

Vrijeme je za Cdu, vakat je za Tivat!