BOKEŠKI FORUM: Prvi put u istoriji žene brojnije na izbornoj listi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 08. ožujka 2016. - 10:11
Autor: 

Juče je u Tivtu Opštinska izborna komisija prihvatila i proglasila prvu izbornu listu za predstojeće lokalne izbore: BOKEŠKI FORUM - TIVAT

Simbolično i indikativno, upravo pred Dan žena 8-mi mart, Bokeški Forum se još jednom istakao i to prvom zvanično objavljenom izbornom listom, na kojoj je 18 kandidatkinja i 14 kandidata za odbornike u lokalnoj Skupštini. Ponosni smo da prvi put u crnogorskoj, a moguće i u istoriji uopšte, upravo Bokeški Forum izlazi na izbore sa listom na kojoj su žene brojčano više zastupljene.

Treba naglasiti da ovo, iako pozitivna, ipak nije diskriminacija, jer nikakve diskriminacije nisu svojstvene našoj bokeškoj kulturi. Ovo je naš način da pokažemo stav koji suštinski njegujemo: rodna ravnopravnost nije puko zadovoljavanje nametnutnih normi i ispunjavanje najčešće licemjernih formalnosti, već temelj svakog zdravog i prosperitetnog društva. Mi u Bokeškom Forumu smo svjesni da je za ostvarivanje naših ciljeva i očuvanje bokeških vrijednosti kojim težimo, neophodno postaviti upravo ovakav temelj.

Zato, poštovane Bokeljke, poštovane žene, želimo vam srećan Osmi mart, i da ne zaboravite da je svaki od ostalih 364 dana u godini, takođe vaš dan!

 

 

Vaš Bokeški forum                                                                         08.03.2016.