Upis Hrvata izvan RH na preddiplomske sveučilišne studije Fakulteta hrvatskih studija u ak. god. 2021./2022.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 27. svibnja 2021. - 17:07
Autor: 

Obavijest i informacije o upisu mlađih naraštaja Hrvata izvan Republike Hrvatske na preddiplomske sveučilišne studije Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2021./2022.

Posebna upisna kvota za Hrvate izvan Republike Hrvatske odnosi se na pripadnike hrvatske manjine u europskim državama među njima i Crne Gore.

Prava na školarinu, smještaj i prehranu studenata Hrvata izvan Republike Hrvatske izjednačavaju se s pravima studenata iz Republike Hrvatske.

Svrha je osiguravanja posebne upisne kvote poticanje povratka Hrvata i hrvatskih potomaka u Hrvatsku, a u slučaju hrvatskih autohtonih zajednica u dijaspori jačanje njihovih veza s Domovinom i očuvanje identiteta njihovih pripadnika.

Fakultet hrvatskih studija utvrdio je upisnu kvotu od ukupno 53 mjesta na svojih osam studija i elemente vrjednovanja za upis pristupnika u akademskoj godini 2021./2022.

Više informacija možete pronaći na četiri jezika u brošuri koja se nalazi u privitku ili na https://www.hrstud.unizg.hr/hrvati_izvan_rh