U Zagrebu počeo međunarodni seminar pod nazivom „Obrazovanje i cjeloživotno učenje – što donosi “novo normalno” vrijeme?“

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 11. lipnja 2021. - 11:05
Autor: 

Međunarodni seminar u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak i Europskog centra za radnička pitanja (EZA), a pod pokroviteljstvom Europske unije, počeo je danas u hotelu International u Zagrebu, a tema seminara je „Obrazovanje i cjeloživotno učenje – što donosi “novo normalno” vrijeme?“.

Na seminaru sudjeluju predstavnici sindikalnih, obrazovnih i drugih institucija iz različitih Europskih zemalja od Italije, Poljske, Austrije, Slovenije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije i drugih.

Među sudionicima su, pored domaćina predsjednika HKD Napredak dr. sc. Nikole Čiče, kopredsjedatelj EZA-e Piergiorgio Sciacqua, voditeljica Odjela za obrazovanje odraslih Ministarstva znanosti i obrazovanja Davorka Schmidt, predsjednica Republičkog sindikata zaposlenih u bankama, osiguravajućim društvima i drugim financijskim organizacijama Srbije (RS BOFOS) Mare Erdelj, dopredsjednik HKD Napredak prof. dr. Dražen Vikić-Topić, voditelj karijernog savjetovanja na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu Vjeran Bušelić, profesor na Fakultetu Hrvatskih studija i bivši ministar znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Pavo Barišić, predsjednik Sindikata obrazovanja, znanosti i kulture (SONK), Sjeverna Makedonija Jakim Nedelkov, rukovoditelj Odjela za mjere aktivne politike u zapošljavanju u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ) Vjekoslav Špoljarić, povjerenik za mlade Nacionalnog povjerenstva Solidarnosti, NSZZ “Solidarność”, Poljska Mateus Szymanski, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) Krešimir Sever, Socijalna akademija, Slovenija Klemen Gruden, dopredsjednik HKD Napredak Miroslav Landeka, glavni tajnik mladih, Kršćanske unije sindikata Austrije (FCG-Jugend) Alexander Jansa, koordinatorica Sekcije mladih Unije slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) Ivana Mihajlović i predsjednik udruge “Možemo zajedno” Dejan Nemčić.

HKD Napredak je punopravni član EZA-e od 2010. godine, te od 2012. u suradnji i u partnerstvu s njima organiziramo slične seminare. EZA je mreža 70 radničke organizacije iz 29 europskih zemalja a temelji se na principima kršćanskih socijalnih vrijednosti. Članice EZA-e su sindikati, socijalno – kulturne organizacije, obrazovne institucije, te institucije za istraživanje i razvoj koje se bave pitanjima radnika i njihovih prava. Iako se u svome temeljnom poslanju HKD Napredak ne bavi pitanjima radnika, ali ponajviše zahvaljujući činjenici da se bavimo obrazovanjem i radom s mladima, ponajviše kroz stipendiranje, ali i zahvaljujući socijalnom i kulturnom dijalog po čemu je Napredak prepoznat, od 2010. godine postali smo punopravni član EZA-e.


Autor: hkdnapredak.com