Trijumf filma o Šibeniku

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 11. ožujka 2015. - 13:13
Autor: 

Na međunarodnom sajmu turizma u Berlinu – ITB Berlin - film 'Šibenik you are beautiful', osvojio je 2. mjesto u kategoriji najbolji turistički film u kategoriji gradova, u sklopu natjecanja 'Das goldene Stadttor'.
'Nakon predstavljanja filma šibenskoj javnosti i pozitivnih reakcija, film smo prijavili na natječaj za najbolji turistički film u kategoriji gradova. Riječ je o prestižnom turističkom sajmu i osnovna misao nam je bila promovirati Šibenik kao destinaciju, pritom ne misleći na plasman filma. Ova vijest nas je uistinu razveselila', kazao je Dino Karađole, direktor Ureda Turističke zajednice Grada Šibenika, koja je naručila izradu filma.

'Uistinu smo presretni, ovo su dobre vijesti i izvrsna promocija Šibenika na najprestižnijem turističkom sajmu. 'Šibenik you are beautiful', odnosno radnog naziva 'Šibenik iz zraka' je fascinantan i svatko tko ga pogleda mora biti ponosan i sretan zbog ljepota ovoga grada kojih često nismo niti svjesni. Čestitam i tvrtki Skyaction koja je profesionalno i znalački zabilježila predivne šibenske vizure,' poručio je gradonačelnik Željko Burić, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Grada Šibenika.
Naime, nagrada se, ove godine po 14.put zaredom, dodjeljuje u nekoliko kategorija, a filmove ocjenjuje međunarodni žiri na temelju bodovnog sustava. Finalistima, u svakoj kategoriji, dodjeljuje se zlatna, srebrna i brončana nagrada, dok se ukupnom pobjedniku svih kategorija dodjeljuje s 'Diamond Award'.

U prosincu 2014. film je predstavljen šibenskoj javnosti. Preko 90 posto kadrova snimano iz zraka - bespilotnom letjelicom. S obzirom na turistički uzlet Šibenika i nove turističke sadržaje, film će se, poručuju iz Kreimirovog grada, nadograđivati.