Radiju Dalmaciji sretan rođendan!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 24. listopada 2015. - 9:21
Autor: 

Jučer je proslavljen dvadeseti rođendan Radio Dalmacije. Fešta je bila pravo onako - dalmatinska, počela je u Dubrovniku, žestokom svirkom grupe Silente na Stradunu, potom je i Šibenik slavio s Oliverom Dragojevićem i Dupinima na Tvrđavi Sv. Mihovila, a onda zaplesao i Zadar na koncertu Petra Graše u „Arsenalu“. Uz Provencu mu se pridružio i Tonći Huljić koji je potom "uzurpirao" pozornicu izvodeći svoje poznate hitove Guštan, Papak, Rojen da mi bude lipo.

Edita Lučić Jelić, poznati glas Radio Dalmacije, najprije se osvrnula na prošlotjedne koncerte grupe Silente u Dubrovniku i Olivera Dragojevića na tvrđavi sv. Mihovil u Šibeniku, a potom je stvar u svoje ruke preuzeo Petar Grašo kao zvijezda večeri. Koncert je otvorio hitom Šporke riči, a svoje zadarske domaćine podsjetio je na Zadarfest 1996. i pjesmu Trebam nekoga kao prijelomni trenutak svoje karijere.

Veliki koncert na splitskoj rivi bio je, doslovno, zadnja, dvadeseta svjećica na slavljeničkoj torti Radio Dalmacije. Za ovo veliko finale okupio je radio najbolju ekipu: Alen Nižetić, Giuliano, klapa Cambi Kaštel Kambelovac, klapa Rišpet, Magazin, Danijela, Neno Belan, Tonči i Madre Badessa, Jole i Jelena Rozga. A tek kad je eksplodiralo nebo! Vatromet je bio za čistu peticu!