Program Feste 2019. Dubrovnik

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 17. siječnja 2019. - 9:42

Osamnaesta po redu humanitarna manifestacija Festa 2019. Dubrovnik, organizirana u čast svetoga Vlaha i uz Dan Grada Dubrovnika, počet će tradicionalnom Festom od klapa u četvrtak, 24. siječnja 2019. u Kazalištu Marina Držića. Festom od klapa proslavit će 50 GODIŠTA MAESTRALA klape Maestral, FA Linđo, Kaše, Kumpanji, Ošjak, Ragusavecchia i Subrenum 24. siječnja u Kazalištu Marina Držića, gdje su u prodaji ulaznice za ovaj koncert.

Uslijedit će koncert OPERNIH DIVA U CRKVI SV. VLAHA 25. siječnja u 19 sati kada će s kvintetom DSO nastupiti dive Diana Hilje, Terezija Kusanović, Jelena Štefanić i Tanja Ruždjak.

Središnji humanitarni gala koncert FESTA 2019 DUBROVNIK #vjerujuljubav održat će se u subotu, 26. siječnja u Hotelu Rixos Libertas s početkom u 20 sati. Koncert će održati Dubrovački simfonijski orkestar, kojim će ravnati dirigent Alan Bjelinski, a s njima će nastupiti velika estradna imena Dupini, Tereza Kesovija, Nina Badrić, Tedi Spalato, Meri Cetinić, Zorica Kondža, Jacques Houdek, Oliver J. Berekin, Paula Jusić, Zoran Mišolongin, Stijepo Gleđ Markos, Ines Tričković, Davor Erceg i Nevio Končić.

Radionica o tradicionalnim jelima i vinima za sv. Vlaha u suradnji s udrugom Deša Dubrovnik i Turističkom i ugostiteljskom školom organizira se u restoranu Mimoza 30. siječnja u 11 sati. Istog dana, s početkom u 19:30 sati bit će otvorena izložba ORLANDO I SV. VLAHO, u suradnji s DULU, Maticom iseljenika i Kazalištem Marina Držića, u predvorju Kazališta Marina Držića.

DUBROVAČKA ROCK PARADA  treću godinu za redom bit će sjajna glazbena poslastica za sve posjetitelje Umjetničke galerije Dubrovnik u Noći muzeja, 1. veljače, organizirana u suradnji s Klubom Lazareti i Umjetničkom galerijom Dubrovnik.

FESTA OD VINA tradicionalno je na programu Feste na Kandeloru, a realizira se u suradnji s Gospodarskom i Obrtničkom komorom i DNŽ, od 11 sati u Gradskoj kavani.

Promocija knjige francuskog prijevoda Držićeva Skupa u izdanju Doma Marina Držića, u okviru ovogodišnje Feste, održat će se 4. veljače u 10 sati u predvorju Kazališta Marina Držića.

Humanitarna namjena osamnaeste FESTE je usmjerena Ligi protiv raka i obnovi crkve svetoga Vlaha.