HOMMAGE VINKU COCI - FEŠTA OD KLAPA

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 21. siječnja 2014. - 12:25
Autor: 

Trinaestu godinu za redom uoči Feste sv. Vlaha održat će se višednevna manifestaciju FESTA 2014 DUBROVNIK, koja tradicionalno otvara službeni program proslave blagdana Svetog Vlaha i Dana Grada Dubrovnika.
„Festa od Klapa" počinje u četvrtak 23. siječnja u 20 sati u Kazalištu "Marina Držića" okupit će 14 muških i ženskih klapa među kojima su i FA Linđo, Klapa Amfora, Klapa Maestral, Ragusa, Subrenum, Oštro i druge, uglavnom iz Dubrovačko-neretvanske županije, u čast nezaboravnog trogirskog tenora Vinka Coce.

Središnji veliki koncert je u petak 24. siječnja u 20 sati u Revelinu, programski se nastavlja po konceptu tematskih cjelina: Festa od balada – Rade Šerbedžija. Angažirani su i priznati instrumentalisti koji Radu prate na hrvatskoj turneji, grupa Zapadni Kolodvor, čiji je zaključni koncert upravo u Dubrovniku .
U suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u Crkvi svetog Vlaha u nedjelju, 26. siječnja, nastupit će četiri dubrovačke dive: Dijana Hilje, Dubravka Šeparović, Ilijana Korać i Laura Hladilo a pratiti će ih gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra po prvi put u crkvi svetog Vlaha. – rekao je ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damir Milat.
U srijedu 29. siječnja u 10 sati u hotelu More u suradnji s Gospodarskom i Obrtničkom komorom, Turističkim zajednicama, Gradskim i Županijskim upravnim odjelima i Udrugama vinara organiziraju se radionice Feste od vina – o sljubljivanju autohtonih jela i vina na temu 'Nepravedno zapostavljene namirnice u novom modernom ruhu sa zlatnim kapljicama iz naše županije'.
Novi dubrovački vinski festival Festiwine predstavlja se u petak 31. siječnja u 11sati u hotelu Royal Importanne.
U subotu, 1. veljače, kao svojevrsnu uvertiru u Festu od vina – u Luži od 10sati predstavit će se proizvodi uljara i maslinara Dubrovačko-neretvanske županije.
U nedjelju 2. veljače na Kandeloru u Luži će od 10 sati biti priređena Fešta od vina s Gospodarskom i Obrtničkom komorom Dubrovačko-neretvanske županije!
Cijela manifestacija ima humanitarni karakter, a prihod je namijenjen crkvi svetog Vlaha.