Posjet Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Hrvatske

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 08. studenog 2019. - 8:38
Autor: 

U cijelosti vam prenosimo tekst s portala  www.zbh.hr o posjetu izaslanstva Zajednice bokeljskih Hrvata Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Hrvatske.

Izaslanstvo Zajednice bokeljskih Hrvata : Tomislav Brguljan , Marijan Banelli , Toni Dabinović i Stipe Cigić, posjetilo je Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske, gdje su ih primili  Dario Magdić prof., ovlašten za obavljanje poslova zamjenika državnog tajnika , dr. sc. Milan Bošnjak, savjetnik s posebnim položajem u Središnjem državnom uredu, načelnica Sektora za pravni položaj, kulturu i obrazovanje Hrvata izvan Republike Hrvatske Dubravka Severinski. Toni Dabinović,  predsjednik Odbora za kulturu i medije i njegov suradnik Stipe Cigić prezentirali su  programe ZBH za  2020. godinu, za što će tražiti sredstva od nadležnih institucija

Putevima bokeljskih Hrvata – lipanj 2020.

Izložba slika umjetnika u Kotoru, u suradnji s muzejom Mimara. Javnost će biti upoznata s bogatim opusom crnogorskog umjetnika, koji cijeli život živi i radi u Zagrebu. Ususret izložbi održat će se bogat glazbeni program bokeljskih Hrvata.

Dječji kamp u Boki kotorskoj – lipanj/srpanj 2020.

Organizacija višednevnog putovanja za djecu iz Hrvatske, kojima su roditelji porijeklom Bokelji. Kroz zanimljiva razgledavanja brojnih lokacija te radionica djeca će imati priliku upoznati se s krajem iz kojeg potječu njihovi roditelji, ali i upoznati svoje vršnjake.

Glazbeni koncert Stjepan Hauser/Tivat Porto Montenegro – lipanj 2020.

Svjetska glazbena zvijezda, hrvatski violončelist Stjepan Hauser u suradnji s Porto Montenegrom i projektom PBH održat će koncert kojem je cilj povezivanje i suradnja dva naroda. Ususret koncertu organizirat će se  sastanak mladih crnogorskih glazbenika sa Stjepanom Hauserom.

Glazbeno-scenski projekt ZBH – rujan 2020.

Glazbena večer u Boki kotorskoj te u Zagrebu na kojoj će se predstaviti nekoliko glazbenih radionica te klapa bokeljskih Hrvata. Ovo je izvrstan način za upoznavanje s glazbenom baštinom te otvaranje novih mogućnosti suradnje i promocije rada glazbenika.