Počeo Ultra Europe

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 11. srpnja 2015. - 9:37
Autor: 

Treći po redu Festival elektronske glazbe Ultra Europe počeo je u petak u 17 sati na stadionu u splitskom Poljudu, na kojemu su se već do prvih večernjih sati okupile tisuće gledatelja.

Prvu večer obilježila su tri vrlo jaka imena, The Chemical Brothers, Alesso i Tiesto, a Chemical Brothersi oduševili su okupljene dvosatnim nastupom nakon kojeg je pozornicu preuzeo DJ Tiesto na veliko oduševljenje publike.

Procjenjuje se da je prve večeri Poljud "okupiralo" oko 40 tisuća gledatelja.

U gradu su tijekom cijelog dana, a posebno poslijepodne vladale velike gužve, a policija je zatvorila pristupne ulice stadionu.

Tijekom dana neki posjetitelji nisu mogli ući u stadion navodno zbog toga što su imali krivotvorene karte, što je izazvalo negodovanje stranaca, a pojavio se i problem s prodajom karata, no otklonjen je za sat vremena.

DJ-i će se izmjenjivati na četiri velike pozornice, a očekuje se da će ukupno doći 180 tisuća partijanera koje će zabavljati stotinjak DJ-a s 250 sati glazbe. Uz Split, Festival se održava i na otocima Braču, Hvaru i Visu. Nakon tri dana na Poljudu Festival se seli na Zlatni rat, gdje će se održati Party Yacht Regata. Zabava se nastavlja 14. srpnja na otoku Hvaru u sklopu Amfora Grand Beach Resorta te 15. srpnja u tvrđavi Georga III. u na otoku Visu.