Otvorene prijave za Ljetnu školu hrvatskoga folklora

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 11. travnja 2019. - 10:42
Autor: 

Ovogodišnja Škola održava se od 1. do 12. kolovoza u Zadru, a namijenjena je ponajprije voditeljima i budućim voditeljima folklornih i tamburaških skupina, no otvorena je za sve članove amaterskih folklornih ansambala.

Voditelj Škole hrvatskoga folklora je prof. Andrija Ivančan, a organizator Hrvatska matica iseljenika. 

Ovogodišnji program: narodni plesovi, glazba i pjesme  Turopolja, Moslavine, Posavine, Bilogore, područja Slatine, Donjeg Miholjca, Orahovice, Našica, Nove Gradiške i Požeške kotline, Baranje, Valpovštine, Brodskog Posavlja, Đakovštine, zapadne Slavonije, područja Županje i Vinkovaca te Srijema. Predavat će se i plesovi Hrvata koji žive u Vojvodini (Srbija), Mađarskoj i Bosanskoj Posavini u BiH. Od teorijskih predavanja na programu je Kinetografija i osnove notnog pisma te nošnje panonskog područja.

Programski voditelj Škole hrvatskoga folklora je prof. Andrija Ivančan koji vodi plesnu sekciju, voditelj tamburaške sekcije je Tibor Bün s gostom predavačem maestrom Sinišom Leopoldom, a voditelj sekcije tradicijskih glazbala Vjekoslav MartinićNenad SudarKatarina HorvatovićGoran KneževićKatica TomacKristina Benko MarkovicaSlavica MoslavacMišo ŠarošacMiroslav ŠilićAntun Kotek, korepetitor.

Ovogodišnja Ljetna škola hrvatskoga folklora održat će se u Omladinskome hostelu Zadar u Boriku. 

Cijena školarine je 600,00 kn ILI 80 EUR za polaznike izvan RH

Cijena smještaja za 11 punih pansiona – 2.200,00 kn plus boravišna pristojba (5 kn do 29 godina i 10 kn za 29+ po danu)

Ispunjenu prijavnicu treba poslati putem elektroničke pošte na adresu na folklor@matis.hr do 15. lipnja 2019.