Matej Knezović predstavnik HNV-a na seminaru Stvaranje kazališta u organizaciji HMI

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 03. srpnja 2019. - 9:36
Autor: 

Na srpanjski seminar Stvaranje kazališta pristiglo je dvadesetak polaznika iz Argentine, Italije, Nizozemske, Vojvodine, Crne Gore, BiH i SAD -a. Seminar se održava u prekrasnom ambijentu Klesarske škole u Pučišćima na Braču. Ove godine na seminar Stvaranje kazališta pristiglo je dvadesetak polaznika iz Argentine, Italije, Nizozemske, Vojvodine, Crne Gore, BiH i SAD -a. Seminar se održava u prekrasnom ambijentu Klesarske škole u Pučišćima na Braču do 7.srpnja 2019., počevši od 29. lipnja.

Kao i svake godine, stručni voditelj seminara je renomirana redateljica Nina Kleflin koja sudionike u jutarnjem terminu poučava teoretski dio, dok u poslijepodnevnim satima radi na predstavi domaćeg autora. Ogledni sat ili izvedba predstave biti će 6. srpnja u 8,30 sati pred publikom čime će se oplemeniti ljetna događanja u Pučišćima. Svi polaznici dobit će potvrde o završenom seminaru, obogatiti svoje znanje, steći nove vještine, upoznati se međusobno, razmjenjivati iskustva te stvarati nova prijateljstva. Smještaj je u neposrednoj blizini mora, pa će moći uživati i u ljetnim radostima. Uspješnost ovog Matičnog seminara potvrđuje i to da mu se vračaju polaznici koji su bili prije 20, 15… godina, ali i prošlogodišnji.

Sudionici su svih dobnih skupina od „ponavljača“ glumaca , redatelje i voditelja do onih koji tek namjeravaju pokrenuti amatersku kazališnu grupu. Nadamo se i ove godine ‘stvoriti kazalište’ na zadovoljstvo polaznika i publike.

 Tekst: Nives Antoljak

Ove godine na seminar Stvaranje kazališta Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore je delegiralo svog predstavnika Mateja Knezovića, koji je ujedno i član kazališne sekcije Hrvatskog nacionalnog vijeća. Matej iza sebe ima nekoliko javnih nastupa u sklopu programa HNV-a, kao i sudjelovanje u kazališnoj predstavi "Bokeško-dubrovački splet" rađene u sklopu sekcije HNV-a.