Massimo zatvara koncertni program 66. Splitskog ljeta

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 17. kolovoza 2020. - 11:24
Autor: 

Koncertom Massima Savića na Sustipanu, večeras, 17. kolovoza, završit će post festum koncertni program 66. Splitskog ljeta kojim se, po prvi put, festivalski program produžio i nakon službenog zatvaranja.

"Glazba je titraj u zraku koji izaziva emocije", definicija je koju je sam Massimo kreirao i koju rado ponavlja u brojnim intervjuima ističući da ga fascinira umjetnost uopće, ali glazba posebno, budući da je to umjetnost koju ne možeš vidjeti niti dotaknuti, a opet ju čovjek osjeća i cijelog ga prožima i obuzima.

Kroz svoju preko trideset i pet godina dugu karijeru, Massimo se regionalno istaknuo kao jedan od najjačih i najposebnijih muških vokala današnjice. To dokazuju  i brojne pozitivne kritike glazbenih znalaca kao i feedback publike. Posebnost na hrvatskoj glazbenoj sceni je i njegov status glazbenika koji je nagrađen s čak deset nagrada Porin u kategoriji "Najbolja muška vokalna izvedba".

Njegove pjesme redovito tjednima ne silaze s vrhova top ljestvica, a njegovi albumi najprodavanija su izdanja.

"Za koncerte karizmatičnog glazbenika redovito se traži ulaznica više jer malo kome polazi za rukom dočarati čaroliju ljubavi kao Massimu", stoji u najavi.

Rođeni Istranin, po dolasku u Zagreb početkom 80-ih godina osniva grupu Dorian Gray. Bend predvođen Massimom postao je popularan odmah po objavi prvog albuma "Sjaj u tami" 1983. godine. Četiri godine kasnije izdaje prvi solo album "Stranac u noći", a slijede "Riječi čarobne" i još četiri albuma do 1995., kada Massimo na albumu "Benzina" izvodi istoimeni hit. Nakon 2003. uslijedili su albumi s pjesmama koje mu četiri godine za redom donose nagradu Porin.

U rujnu 2008. album "Sunce se ponovo rađa" donosi novi studijski materijal te, na 20. dodjeli diskografske nagrade Porin u Rijeci, Massimo ponovo osvaja statuu za najbolju mušku vokalnu izvedbu i postaje glazbenik s najviše osvojenih Porina u toj kategoriji.

Na predstojećem jednoipolsatnom splitskom koncertu Massimo Savić predstavit će se brojnim hitovima iz svoje bogate karijere sa svojih 19 snimljenih nosača zvuka, od prvog, Sjaj u tami koji je grupa Dorian Gray snimila 1983. do posljednjeg albuma Sada, izdanog 2018. 

Na predstojećem jednoipolsatnom splitskom koncertu Massimo Savić predstavit će se brojnim hitovima iz svoje bogate karijere sa svojih 19 snimljenih nosača zvuka, od prvog, "Sjaj u tami" koji je grupa Dorian Gray snimila 1983. do posljednjeg albuma "Sada", izdanog 2018. 

Nastup Massima na Sustipanu odvija se u suradnji Splitskog ljeta i producentske tvrtke Music Time u sklopu ciklusa "Split So(u)l" 66. Splitskog ljeta, u okviru kojega su na Sustipanu također nastupili Zoran Predin & Damir Kukuruzović (Django Group) sa specijalnim gostom Matijom Dedićem, Vlatko Stefanovski, te svjetska world-music senzacija Mostar Sevdah Reunion.

(Hina) xgvla ymvr