Koncert za kraj ljeta

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 03. rujna 2015. - 9:42
Autor: 

Na Orsulu stižu Tamara Obrovac & Transhistria Ensemble

Posljednji događaj ovogodišnjeg Koncertnog ljeta u Parku Orsula je nastup Tamare Obrovac i njenog Transhistria Ensemble. Vesela ekipa predstavit će 4. rujna novi album 'Canto Amoroso' s početkom u 21 sat  i 30 minuta.

Album u Hrvatskoj izlazi u ograničenoj nakladi, u izdanju Umjetničke organizacije Transhistria ensemble. Snimljen u jednom dahu u Artesuono studiju u Udinama u Italiji, novi glazbeni materijal jazz ekipe donosi i novu glazbenu priču, još jedno uzbudljivo i strastveno jazz putovanje Istrom i Mediteranom, uz zvuke zanimljivih dijalekata.

Osim na svojoj “domaćoj istarskoj besidi”, na albumu Tamara pjeva i na još nekoliko zanimljivih istarskih dijalekata; istriotskom, istrorumunjskom, istromletačkom, na kojem je sama napisala i riječi za istoimenu naslovnu skladbu albuma 'Canto amoroso'.

Nakon vrlo uspješnog albuma i hita Transhistria ensemble-a "Daleko je ..." iz 2006. godine, uslijedili su električni “Neću više jazz kantati” (2009.), te klasikom obojeni album “Madirosa” (2011.), u kojima je Transhistria ensemble nastupio u proširenim sastavima, obogaćen puhačkom odnosno gudačkom sekcijom.

Dubrovačka publika sjeća se energičnog nastupa Tamare Obrovac iz 2012. godine, a ovaj petak moći će se uz sjajne uspješnice opustiti i uz novi materijal.