„Dora 2019.“ sutra u Opatiji

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 15. veljače 2019. - 9:32
Autor: 

Kruna Glazbenih dana HRT-a u Opatiji "Dora 2019." će na spektakularnoj pozornici u sportskoj dvorani "Marino Cvetković", preuređenoj u velebni kvarnerski TV studio, u subotu, 16. veljače u 20 sati ugostiti izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za pjesmu Eurovizije 2019.

Šesnaest ponajboljih pjesama (plus dvije rezervne) i njihovih izvođača – u konkurenciji gotovo 170 pjesama pristiglih na javni natječaj HRT-a – izabrao je sedmeročlani Stručni ocjenjivački sud i borit će se za prestižnu statuu Dore Ivice Propadala, a koja će im donijeti put u Tel Aviv u kojem će na Eurosongu 2019. braniti boje Hrvatske. Od istarskih predstavnika, tu su Elis Lovrić i umaška Manntra.

Voditelji ovogodišnjeg izravnog prijenosa Dore (u režiji Ivana Miladinova) iz dvorane "Marino Cvetković" bit će popularni Mirko Fodor s svoje dvije šarmantne suvoditeljice, Ivom Šulentić i Jelenom Glišić.

Doru će otvoriti Franka Batelić svojim atraktivnim nastupom uz pratnju plesača te zanimljivom kombinacijom pjesme "Crazy", s kojom je lani predstavljala Hrvatsku na Euroviziji, i uz izvedbu dviju drugih svojih uspješnica. Zvijezda show programa bit će Vanna, koja nas je 2001. i sama uspješno predstavljala na Pjesmi Eurovizije sa skladbom "Strings of My Heart". Pred publiku će izaći i mlada i već vrlo uspješna pjevačica iza koje su zapažena gostovanja u Americi, Mia Negovetić te uzdanik "A strane", pobjednik Dječjeg Eurosonga Dino Jelusić, koji će zajedno izvesti medley Dorinih uspješnica u aranžmanu Olje Dešića. Nastupit će i izuzetno zanimljiv udaraljkaški sastav Sudar Percussion sa skladbom "Stardust" Jean-Michela Jarrea i Armina van Buurena.

O pobjedniku odlučuju ocjenjivački sudovi smješteni u osam HRT-ovih centara, te televizijski gledatelji svojim pozivima, odnosno SMS porukama. Ocjenjivački sudovi i publika pobjednika biraju u omjeru 50:50, a u slučaju izjednačenog rezultata, odlučujući će glas imati publika. (Priredila V. BEGIĆ)