5. Hrvatske svjetske igre; prijave do 1.2.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 19. siječnja 2020. - 9:49
Autor: 

Hrvatske svjetske igre su amatersko sportsko natjecanje na kojem sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijeloga svijeta, predstavljajući državu u kojoj žive. Projekt neslužbeno nosi ime "Crolimpijada" i može se opisati kao "Olimpijske igre s hrvatskim predznakom".

Cilj Igara je kroz sportska i kulturna druženja povezati mlade Hrvatice i Hrvate i dati poticaj za njegovanje hrvatskog identiteta, povratak u domovinu i buduća gospodarska ulaganja u RH.

Igre su dosad održane četiri puta (2006. i 2010. godine u Zadru te 2014. i 2017. u Zagrebu). 

Organizator Igara je Hrvatski svjetski kongres (HSK) koji kao međunarodna, neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija povezuje Hrvate i Hrvatice, hrvatske udruge i ustanove izvan Domovine i tako stvara bolje uvjete za interese hrvatske domovine i hrvatskog izvandomovinstva.

Za natjecateljice i natjecatelje za prijave su ponuđeni atletika, boćanje, košarka, odbojka, stolni tenis, rukomet, odbojka na pijesku, nogomet, plivanje, judo, mali nogomet, tenis i taekwondo. Natjecateljima su ponuđeni još ragbi i vaterpolo.

Posebnu kategoriju natjecatelja činit će i veterani, a sportovi za koje se oni mogu prijaviti su tenis i stolni tenis za natjecateljice i natjecatelje te nogomet samo za natjecatelje.

U slučaju prijave nedovoljnog broja natjecatelja za pojedini sport, natjecanja u tome sportu bit će otkazana, a natjecateljicama i natjecateljima ponuđen drugi u njegovu zamjenu.

Rok za prijave je 1. veljače 2020. godine.