Zimske kotorske karnevalske fešte od 3. 2. do 25. 2.

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 25. siječnja 2024. - 11:52
Autor: 

Tradicionalne zimske kotorske karnevalske fešte održat će se od 3.2. do 25.2., a planiran je bogat i raznovrstan program.
Svečano otvaranje, uz podizanje karnevalske zastave, bit će u subotu, u 14 h, na Prčanju, nakon čega će uslijediti Prčanjski karneval i dječji maskenbal, u organizaciji NVO „Bope“ i MZ „Prčanj“.

„Večernji program nastaviće se na Gradskoj rivi koncertom Adija Šoša od 20h, u okviru Kotorskih zimskih svečanosti odnosno Kotor Winter Festa, u saradnji sa Kulturnim centrom. Karnevalske dane obilježiće i dvije papalade - prčanjska „Pašticada“ u Domu slobode 10. februara od 19h, nakon koje je planiran večernji koncert Stele Rado na kotorskoj rivi, i Karnevalska takmičarska njokada u ŠC „Kamelija“, 16. februara od 19 sati. U saradnji sa ŠC „Kamelija“ 17. februara u 17.30h počeće Dječiji maskenbal , a u večernjim satima u hotelu Hyatt Regency Kotor Bay Resort – Crno bijela reduta. Veliki maskenbal biće u petak, 23.februara od 21h u P. C. “Vukšić” – priopćavaju organizatori .


Zimske karnevalske fešte završavaju se u nedjelju 25. 2., velikom karnevalskom povorkom, suđenjem i spaljivanjem karnevala, koncertima lokalnih bendova - Vis Tetra i Toć i koncertom Crvene jabuke na Trgu od oružja.
Na dan karnevala izaći će i humorističko – satirični list „Karampana“.


Kutija predviđena za dostavljanje tekstova koji čine sadržaj ovog lista već se nalazi na Kamenom kiosku, ispred glavnih gradskih vrata.

Organizacijski odbor Tradicionalnog zimskog kotorskog karnevala 2024., poziva sve zainteresirane karnevalske grupe i pojedince da podnesu zahtjev za novčanu nadoknadu za izradu maski.
U zahtjevu je potrebno navesti:
- naziv karnevalske grupe (pojedinca)
- naziv maske
- broj članova grupe
- opis maske
- broj žiro računa i kontakt telefon odgovornog lica.

Za grupne maske JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor osigurat će pomoć u iznosu do 400. 00 eura (pod grupnom maskom podrazumijeva se 6+ članova) a za pojedinačne maske bit će izdvojeno 40 eura po osobi.

Zahtjevi se mogu predati u prostorijama Kulturnog centra svakog radnog dana od 9 do 14 sati ili na mail kult.c.kotor@hotmail.com.

Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, a suorganizator Turistička organizacija Kotor.