Željko Rutović izabran za Predsjednika Programskog odbora časopisa Komun@

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 13. listopada 2021. - 11:49
Autor: 

Publicista i teoretičar medijske kulture Željko Rutović je, odlukom osnivača, izabran za predsjednika Programskog odbora časopisa Komun@.

Tokom radne karijere Rutović je obavljao dužnosti pomoćnika sekretara Sekretarijata za informisanje Vlade, pomoćnika ministra kulture za medije i direktora Direktorata za medije u Ministarstvu kulture.

Takođe, Rutović je obavljao dužnosti predsjednika Programskog odbora NJP Pobjeda, kao i predsjednika Odbora za medijsko praćenje referendumske kampanje (2006), obrazovanog odlukom Skupštine Crne Gore.

Željko Rutović, mr sociologije kulture i predavač sociologije na Fakultetu za državne i evropske studije, autor je deset knjiga, koje referiraju na teme estetike dijaloga, sociologije politike, filozofije medija, fenomena digitalnog doba i sociologije tijela.

Njegova knjiga “Digitalni demos” uvrštena je u literaturu na doktorskim studijama Komunikologije odsjeka žurnalistike na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, dok je knjiga “Homo mašina” literatura na predmetima Žanrovi u medijima i Osnovi televizije na odsjeku za žurnalistiku Filozofskog fakulteta u Tuzli, kao i na predmetu Online mediji tuzlanskog Ekonomskog fakulteta.

Aktivnosti Željka Rutovića biće posvećene strateškom, programskom i organizacionom snaženju Komune-neprofitnog časopisa za njegovanje kulturne baštine Crne Gore.

Autor: gradski.me