Završeno prvo izdanje nautičkog događaja "Superyacht Rendezvous" u Portu Montenegru

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 06. srpnja 2015. - 8:57
Autor: 

Premijerno izdanje manifestacije Superyacht Rendezvous Montenegro završio se jučer u marini Porto Montenegro – na trodnevnoj luksuznom nautičkom događaju za superjahte sudjelovanje su uzele najatraktivnije superjahte današnjice, jahting industijalci, svjetski kapetani i vlasnici brodova.

Superyacht Rendezvous je organizirala čuvena medijska grupacija posvećena jahting industriji – Boat International Media u suradnji s kompanijom Adriatic Marinas, kao domaćinom. Kredibilitet koji je ova manifestacija gradila i stekla u prethodnih 20 godina dok se organizirala u mondenskoj marini u Monaku na Azurnoj obali, i prestižno godišnje priznanje u kategoriji Najbolja marina za superjahte 2015., čiji je nositelj Porto Montenegro,  samo su neki od razloga zbog čega je tivatska marina bila glavna svjetska nautička pozornica u prethodnih par dana.

Svjetski mediji koji se bave jahting-industrijom objavili su sve detalje o Superyacht Randezvous nautičkom događaju i Portu Montenegru, ali i o luksuznim brodovima ukupne vrijednosti preko 200 milijuna eura, među kojima su: Exuma duga  50 metara, Lady Petra sa 47 metara, Logica 147 i Reve D'or dugačke po 45 metara, 41-metarska jahte Komokwa i Infatuation, minimalistička, ali luksuzna jahta napravljena od drveta - Alyssa s 39 metara i 35- metarska Stella Fiera. Fotografije s centralnog događaja manifestacije - zajedničke plovidbe jahti-sudionica Superyacht Rendezvous-a Montenegro zaljevom Boke i otoka Gospe od Škrpjela pred Perastom, već oduševljavaju nautičku javnost.

Direktor Boat Internatioonal-a, Toni Harris naglašava da su inpresionirani rezultatima razvoja Porto Montenegra kao elitne marine svjetske klase: „Marine i destinacije na zapadnom Mediteranu su pretrpane i polako gube svoj šarm. Za razliku od toga, ovdje naši klijenti oni opet mogu iskusiti i ponovno otkriti ono što ih je prije dosta godina u zapadnoj Evropi privuklo jahtingu – diskreciju, lijepo okruženje i neposredan kontakt sa morem i prirodom. Prvi utisci naših klijenata o Boki i Crnoj Gori su fantastični – prelijepo mjesto, mirno, toplo i čisto more, sjajna hrana i vino, interesentna zemlja sa slojevitom i bogatom kulturom i marina Porto Montenegro koja je svjetske klase. Ovo je nova destinacija na kojoj ćemo nadam se, u narednim godinama, priređivati čitav spektar sličnih događaja za vlasnike superjahti koji žele da otkrivaju atraktivna nova mjesta, borave u njima i istražuju ih u punom konforu i sigurnosti, i da se druže u zajedničkim aktivnostima koje prije ili poslije ne bi iimali sam“i.

Autentičnost akvatorija Boke, vrhunska gastronomska ponuda na bazi ribe i plodova mora u restoranima Ribarsko selo i Stari mlini, obilazak jedinstvenog svetilišta starih bokeljskih pomoraca Gospe od Škrpjela, i najljepšeg grada Perasta, razlozi su zatečenog oduševljenja uglednih gostiju i jahtaša Boat International-a.