Zahvala Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 12. srpnja 2022. - 12:00
Autor: 

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore  ovim putem javno  izražava  zahvalu savjesnom mještaninu koji nas je upozorio da je jaka bura prekjučer, 10. 7. 2022.,  polomila koplje s hrvatskom zastavom i omotalo je oko ograde Doma kulture ,, Josip Marković“ u Donjoj Lastvi, gdje je sjedište Vijeća.

 Time nas je upozorio na obavezu  koja proističe  iz Zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola , gdje stoji  da su za neprimjerno održavanje , kao u ovom slučaju,  zapriječene visoke novčane kazne.

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore na taj je način , zahvaljujući  brzoj reakciji  savjesnog građanina, koji je  iz drugog pokušaja napravio primjernu fotografiju, a što su zabilježile i  nadzorne kamere, promptno reagirao, već samo nakon petnaestak minuta,   i postavio novo koplje i zastavu.

Pozivamo  sve dobronamjerne  građane da Hrvatskom nacionalnom vijeću Crne Gore  i ubuduće upućuju kritike i sugestije, što će od nas biti prihvaćeno  korektiv,  kako bismo zakonito i  što  savjesnije  djelovali.  Za takve slučajeve HNV  priprema zahvalnicu koju ćemo javnu uručiti svakom takvom savjesnom građaninu za  njegov primjeran i dobronamjeran čin.

 

Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskoga nacionalnog  vijeća Crne Gore