Zadarski zbor oduševio Tivćane

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 09. listopada 2015. - 9:12
Autor: 

U organizaciji Centra za kulturu Tivat, uz potporu Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, sinoć je u Velikoj dvorani tivatskog Centra za kulturu održan koncert Hrvatskog pjevačkog glazbenog društva „Zoranić“ iz Zadra.

Na početku večeri, nazočne je pozdravila tajnica Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, Ana Vuksanović, koja nas je ukratko upoznala s poviješću i djelovanjem Zbora.

Zbor „Zoranić“ je nazočne oduševio svojim nastupom, izvodeći 15 poznatih kompozicija svjetovne i duhovne glazbe. Iskustvo, tradicija i hrvatska kulturna povijest se osjećala tijekom cijele večeri, te su posjetitelji zaista uživali.

Dirigent Zbora Jurica Šoša za naš Radio je istakao da je ovo prvi dolazak Zbora u Boku, te da Zbor postoji 107 godina i da je ovo jedinstvena prilika njihova dolaska. Zbor broji pedesetak članova koji se sastoje od studenata i srednjoškolaca, pa do onih starijih s velikim pjevačkim iskustvom. Zbor inače pokriva vrlo širok repertoar, počevši od duhovne i klasične glazbe preko tradicijskih, dalmatinskih napjeva i svjetski popularnih izvođača, što smo bili u prilici čuti prethodnu večer.

Druženje se nastavilo u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi, gdje su se gosti upoznali s ostalim predstavnicima hrvatske nacionalne manjine i približili nam svoj rad.