Za rad tivatskih sportskih organizacija u 2021. - 315.000€

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 19. ožujka 2021. - 12:00
Autor: 

Sekretarijat za društvene djelatnosti Općine Tivat donio je Odluku o sufinanciranju programa rada sportskih organizacija za 2021. godinu, a na osnovu Javnog natječaja  i prijedloga Komisije za raspodjelu ovih sredstava. Ovom Odlukom, rad ukupno 36 sportskih organizacija iz Tivta, bit će sufinanciran iznosom od 315.000€.

Vrijeme krize ne može i neće zaustaviti sport u Tivtu. Opština Tivat opredijelila je značajna sredstva u skladu sa svojim mogućnostima i cjelokupnom situacijom, strogo vodeći računa o jasno definisanim kriterijumima finansiranja. Pred nama je važan posao uvođenja reda u ovu oblast, kako bi svako ulaganje bilo opravdano i zasluženo, sa krajnim ciljem ukupnog razvoja sporta u Tivtu“ – rekao je ovim povodom predsjednik Općine Željko Komnenović.

Najveći iznos novca od 60.000€ namijenjen je financiranju rada Fudbalskog kluba „Arsenal“, 45.000€ bit će usmjereno na rad Košarkaškog kluba „Teodo“, dok je Rukometnom klubu „Partizan 1949.“ namijenjen iznos od 41.900€. Jedriličarskom klubu „Delfin“ odlazi 39.000€. Podatke o sredstvima za svih 36 sportskih organizacija možete pogledati na ovom linku.

 Predsjednik Općine Željko Komnenović će sa sportskim organizacijama potpisati ugovore o sufinanciranju njihovih programa rada, a prijenos sredstava će se vršiti po zahtjevu sportske organizacije, u skladu sa odredbama iz ugovora. Budžetom Općine Tivat za 2021. godinu za sport je predviđeno ukupno 350.000€, od čega je 60% namijenjeno  sufinanciranju programa rada sportskih organizacija, do 30% namijenjeno je sufinanciranju rada sportskih organizacija čiji je osnivač Općina, dok preostalih 10% čini sportsku rezervu. Raspodjela sredstava vrši se na osnovu kriterija masovnosti, tradicije, uspješnosti i troškova natjecanja.