Vuksanović: Za HGI je važno da smjer buduće Vlade bude neupitno zapadan

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 21. srpnja 2023. - 18:13
Autor: 

Mi nismo željni vlasti. Da jesmo bili bismo i dan danas tamo. Nismo se bavili matematikom. Razumijemo delikatnost trenutka, ukupni ambijent je takav. Odluku ćemo donijeti kad se dodatno kristalizuje situacija, zaključio je Vuksanović

Za Hrvatsku građansku inicijativu (HGI) jako je važno da smjer buduće Vlade bude neupitno zapadan, kazao je lider HGI Adrijan Vuksanović nakon sastanka sa liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem.

- To je naša politika. Mi Crnu Goru vidimo na Zapadu, tamo je najviša svoja. Crnogorska državnost je počela na Zapadu, smatra Vuksanović, prenosi portal RTCG.

Novinarima je kazao da su tražili dopunu principa PES-a i da će dati predlog u smislu integracije manjinskih naroda. 

- Pregovori su protekli u dobrom duhu, njegujući kulturu dijaloga. Mogu reći da smo zadodovljni sadržajem razgovora. ovo je bila prilika da pojasnimo neke detalje i nove okolnosti, istakao je Vuksanović. 

On smatra da treba nastaviti pregovarački proce i formirati Vladu koja će voditi Crnu Goru putem evropskih integracija. 

- Računam da smo svi svjesni te odgovornosti, kazao je Vuksanović. 

Na pitanje da li vidi HGI u novoj Vladi, Vuksanović je odgovorio da neće pod svaku cijenu ulaziti u Vladu.

- Mi nismo željni vlasti. Da jesmo bili bismo i dan danas tamo. Nismo se bavili matematikom. Razumijemo delikatnost trenutka, ukupni ambijent je takav. Odluku ćemo donijeti kad se dodatno kristalizuje situacija, zaključio je Vuksanović.

Izvor:dan.co.me