Vuksanović gostovao u emisiji Neskriveno na Srpskoj TV i posjetio Srpski nacionalni savjet

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 14. listopada 2020. - 14:19
Autor: 

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović gostovao je u emisiji Neskriveno na Srpskoj televiziji kod novinara Dragana Rosandića. Razgovaralo se o aktualnim političkim temama s osvrtom na HGI i protekle izbore, kao i o hrvatskoj zajednici i crkvenim pitanjima. Nakon intervjua Adrijan Vuksanović je posjetio Srpski nacionalni savjet u čijoj ingerenciji je Srpska TV. Njega je primio predsjednik SNS - a Momčilo Vuksanović sa suradnicima. U višesatnom razgovoru konstatirano je da nacionalne zajednice u Crnoj Gori treba više i intenzivnije da surađuju na polju kulture i da na taj način daju konstruktivan doprinos u kreiranju javnog mijenja. Sugovornici su se suglasili da predstavnici javnog i političkog života imaju odgovornost prema građanima Crne Gore i značajno mogu doprinijeti međunacionalnom i međuvjerskom skladu.

"Svjesni svih političkih i ideoloških različitosti, kao i opterećenja iz povijesti, uz međusobno poštivanje, treba razvijati suradnju uz uvažavanje svih identitetskih odrednica", zajednički je stav sudionika na sastanku.

Na koncu, razmijenjeni su prigodni darovi. Adrijan Vuksanović je poklonio SNS - u Lekcionar iz 1166. godine, dok je predsjedniku HGI - ja Momčilo Vuksanović uručio značajna izdanja Srpske književne zadruge, koja su osvojila priznanja na Sajmu knjiga u Beogradu. Predsjednik HGI - ja je zahvalio domaćinima na pozivu, kao i na ukazanom gostoprimstvu. Preliminarno je dogovoren skori ponovni susret.
Gostovanje Adrijana Vuksanovića u emisiji Neskriveno možete pogledati u prilogu.