Volonteri Općine Kotor i učenici hrvatske nastave u Zadru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 13. svibnja 2016. - 11:55
Autor: 

U periodu od 12. do 17. svibnja Zadar će posjetiti predstavnici Općine Kotor s volonterima. Prvi dio delegacije predstavnika Općine otputovao je jučer , i jutros otvorio konferenciju,   dok volonteri Kancelarije za prevenciju narkomanije i učenici hrvatske nastave za Zadar kreću u subotu 14. svibnja 2016. godine u 23 sata.

                Općina Kotor je partner na projektu  „Bluewin“ ,  a  projekt se temelji na zajedničkoj potrebi svih sudionika za podizanjem svijesti i znanja o očuvanju mora i vodenih bogatstava, upravljanju vodenim ekosistemima i pravilnim korišćenjima vodnih bogatstava. Uz stručna predavanja, radionice, razne ekološke akcije  organizirat će se i „Plavi sajam“ na kojem će se predstaviti obrazovne institucije, poduzeća, općine,  koji  „žive od mora“ i brinu o zaštiti mora.

Grad Zadar je nositelj  projekta, a  osim Općine Kotor ostali partneri  na projektu su: Grad Dubrovnik, The Highland Council Inverness Škotska, grad Gorizia  - Italija, grad Nova Gorica -  Slovenija .

                Jedna od specifičnosti projekta je brojnost sudionika. U projektu će   aktivno sudjelovati oko 200 srednjoškolaca i studenata iz inozemstva , koji će osim na predavanjima, radionicama i u raznim ekološkim akcijama, sudjelovati i  u izradi i potpisivanju dokumenta o prijateljstvu partnerskih gradova i  sprovođenju ekoloških aktivnosti koje se nastavljaju i u 2017. godini.

Edukativni i propagandi materijal na temu zaštite mora i prirodne sredine  koji će volonteri  predstaviti na „Plavom štandu“ podržali su Institut za biologiju mora iz Kotora, NVO „Eco Delfin“ NVO „Expedicio“ i Turistička organizacija.