Vičević i Vuksanović o suradnji i položaju hrvatskoga naroda u Crnoj Gori

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 29. veljače 2024. - 11:34
Autor: 

U nastavku možete pročitati priopćenje Hrvatskog građanskog društva Crne Gore.

 „Predsjednik Hrvatskoga građanskog društva Mirko Vičević primio je u službeni posjet Adrijana Vuksanovića, predsjednika Hrvatske građanske inicijative i poslanika u Skupštini Crne Gore.

Vičević i Vuksanović sastali su se u Kotoru, u prostorijama Hrvatskoga građanskog društva, a tema razgovora odnosila se na trenutačnu političku i društvenu situaciju u Crnoj Gori, s posebnim naglaskom na status hrvatskoga naroda.

S obzirom na dinamičnost političkih prilika u Crnoj Gori, ocijenili su kako se položaj hrvatske zajednice može smatrati zadovoljavajućim, ali da i dalje postoje teškoće u rješavanju određenih problema s kojima se ovdašnji Hrvati susreću.

Istaknuli su zadovoljstvo buđenjem nacionalne svijesti i jačanjem zajedništva hrvatskoga korpusa, što se najbolje potvrdilo prilikom nedavne proslave svetoga Tripuna i obilježavanja Dana hrvatskoga naroda u Crnoj Gori.

Razgovaralo se i o očuvanju identiteta i bogate kulturne baštine koji su u fokusu rada Hrvatskoga građanskog društva, te Hrvatskome glasniku koji, u izdanju Društva, izlazi više od dvadeset godina.

Vičević je ovom prilikom Vuksanoviću poklonio monografiju priređenu u povodu dva desetljeća uspješnoga rada Hrvatskoga građanskog društva, a obojica su susret ocijenili plodonosnim, potvrdivši produbljivanje suradnje i zajedničko djelovanje na osnaživanju jedinstva hrvatskoga naroda u Crnoj Gori".