Veliki poduhvat lađara sv. Ilije veslat će 280 km od Metkovića do Kotora

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 05. lipnja 2021. - 7:35

Na konferenciji za medije UL Sv. Ilija Metković, koja se održala u CB Carpe diem, predsjednik udruge Dalibor Obradović je najavio veliki poduhvat metkovskih lađara. Veslat će zahtjevnu morsku rutu od Metkovića do Kotora. Na samom početku Obradović se osvrnuo na uspješno organiziran Lađarski kup Grada Zagreba koji se usprkos pandemiji održao na zagrebačkom Jarunu. Potom je najavio lađarski plov koji će spojiti dvije župe, Metković i Kotor, Hrvate u Dolini Neretve i Zaljevu svetaca, u dužini oko 280 km. Plov će trajati četiri dana i početi u jutarnjim satima 9. lipnja u Metkoviću, uz prigodnu riječ gradonačelnika Milana i blagoslov kipa sv. Ilije, a završiti u kasno popodne 12. lipnja u Kotoru. Veslat će dvije ekipe Sv. Ilije i jedna HRM-a i to:

  • 9. lipnja (srijeda) – od Metkovića do Korčule
  • 10. lipnja (četvrtak) – od Korčule do Slanog
  • 11. lipnja (petak) – od Slanog do (Dubrovnika) Cavtata
  • 12. lipnja (subota) – od Dubrovnika do Kotora.

Naše lađare će do državne granice pratiti brod Hrvatske ratne mornarice, pa je Obradović zahvalio kontraadmiralu Ivi Rafaneliju, zapovjedniku HRM-a, i zapovjedniku kbb Darku Malečiću.

Na kraju etapa u Korčuli, Cavtatu i Kotoru će biti promotivna Večer Neretvana na kojoj će nastupati Ansambl Ivana Gorana Kovačića iz Siska, a pri uplovljavanju u Dubrovnik će biti poseban program s posjetom gradonačelniku Frankoviću.

Cijelo vrijeme će naše lađare pratiti snimatelj pa će na kraju nastati film o UL Sv. Ilije Metković.

Autor:likemetkovic.hr