Veličanstveno otvorenje novogodišnjih svečanosti u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 23. prosinca 2015. - 8:30
Autor: 

Treća godina je zaredom kako se održava novogodišnja manifestacija pod nazivom „Od Božića do Božića“, u organizaciji TO Kotor, NVO Karampana uz potporu Dječjeg festivala pozorišta za djecu, a pod pokroviteljstvom Općine Kotor. Bogat program, prilagođen senzibilitetu Kotorana započeo je sinoć koncertom Gradske muzike Kotor, institucije stare 173 godine, na koju svi Kotorani imaju biti ponosni.

Na početku večeri prepunu dvoranu posjetitelja u Centru za kulturu, pozdravio je direktor Turističke organizacije Kotor Mirza Krcić izrazivši zadovoljstvo što upravo prepuna dvorana govori da Kotorani čuvaju svoju tradiciju. „Dragi sugrađani, vama i vašim familijama želim da čestitam predstojeće praznike, a Kotor će ih za razliku od drugih proslaviti na način što će nm različitosti biti prednost i spajanje ljudi, njegujući bratstvo, jedinstvo i prijateljstvo“ – poručio je Krcić.

Predsjednik Općine Kotor, dr. Aleksandar Stjepčević  službeno je otvorio manifestaciju „Od Božića do Božića“  i istakao da je pred nama „vrijeme uživanja, u prepoznatljivom karakteru našeg grada i svega što on u dugom trajanju predstavlja. Neka radost božićnih i novogodišnjih praznika postane vječna pobjeda ljubavi i prijateljstva jer je to pud do sveopšte sreće“.

Tijekom koncerta uživajući u besprijekorno uvježbanim taktovima koračnica, modernim melodijama iz Europe i svijeta, smjenjivali su se pljesak, osmjesi i uzvici oduševljene publike. Na scenu su nastupili i prijatelji  gradske muzike, profesori muzičke škole Vida Matjan iz Kotora – Goran Ševaljević na harmonici i Tamara Kovač na flauti, ženska klapa Incanto, a iznenađenje večeri je bio mladi saksofonista – Filip Kovačević, učenik trećeg razreda Niže muzičke škole Vida Matjan.

Kapelnik Gradske muzike Kotor Dario Krivokapić izrazio je zahvalnost na svesrdnoj potpori i pomoći članova iz drugih glazbenih društava koji su pomogli da se uspješno izvede još jedan od tradicionalnih godišnjih koncerata ove institucije.

Radetski marš bila bi  posljednja točka u programu da publika nije još dva puta vraćala glazbenike na bis, te su im se pridružile i kotorske mažoretke „Fešta“, a koncert je završen himnom grada Kotora – Kolom Bokeljske mornarice.

Dakle, ovim je otpočeo program „Od Božića do Božića“, a organizatori su već  za sutra, na Badnje jutro pripremili kušanje priganica kod glavnih gradskih vrata.