Uspješno održana prva po redu manifestacija „Muljansko plesno veče“

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 13. rujna 2015. - 10:48
Autor: 

Poznato je da mjesec rujan sa sobom nosi izvjesnu dozu učmalosti i sjete. U takvoj atmosferi, na izmaku sezone koja ove godine jenjava prije vremena, mještani Mula su se dosjetili da svome mjestu udahnu malo života. U organizaciji NVO „Naša akcija“ i mještana Mula sinoć je na Muljanskoj rivi po prvi puta održana manifestacija „Muljansko plesno veče“, čiji je cilj da se u kotorskoj općini vrate igranke i druženja  koja su se nekada redovito održavala u neka prošla, gotovo zaboravljena vremena.

Manifestacija je okupila veliki broj posjetitelja koji su uživali u pjatu domaće pašte i zvucima poznatih mediteranskih pjesama, a neki su čak i zaplesali. Druženje uz „iće i piće“ pretvorilo se u pravu malu feštu koja će, vjerujemo, iz godine u godinu biti sve bolja.

Izvršna direktorica NVO „Naša akcija“ Patricia Pobrić pojasnila nam je kako je došlo do realizacije ove ideje: „Idejni tvorac su građani, sjedali smo svi zajedno i otvorili Malu biblioteku na otvorenom koja je ovdje, među nama je bila i Zdenka Janković i ona je predložila da imamo i neke druge događaje ovdje uključujući i plesno veče. Tada smo predsjednik Mjesne zajednice Mišo Krivokapić i ja, kao izvršna direktorica NVO Naša akcija, krenuli u akciju ostvarenja onoga što su građani tražili. Krenuli smo u jedno skromno veče, jer nismo imali puno donatora i prihoda, ali uspjeli smo da skupimo novac za publiku i za tanjir pašte i malo druženja i veoma smo zadovoljni posjećenošću. Glavno je da se ljudi druže, da imaju neke pozitivne stvari, kao što su muzika, dobro piće i dobra hrana koje ih spajaju, jer suviše oko nas ima stvari koje nas razdvajaju“.

„Nadam se da će ova fešta preći u tradiciju. Ovdje je predsjednica Mjesne zajednice Kotor i predstavnica Mjesne zajednice iz Škaljara i već su došli da snime kako će ovo da ispadne da bi i oni organizovali nešto slično. To je tehnička ideja svega ovoga“, naglasila je Pobrić. Izjavu Patricie Pobrić možete poslušati u audio zapisu.

Sponzori manifestacije su Turistička organizacija Kotor i Mjesna zajednica Muo.

A kako je sve to sinoć izgledalo pogledajte u našoj foto galeriji.

Audio: 
Patricia Pobrić