Uspješan volonterski dan u Gornjoj Lastvi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 02. svibnja 2018. - 8:58
Autor: 

Nevladine organizacije Kulturno zavičajno udruženje Napredak Gornja Lastva i NVO Naša akcija iz Kotora organizirale  su 29. 4.,  volonterski dan (volontersku akciju) u okviru kojega su bile čišćene i uređene javne površine u centru Gornje Lastve.

Postignuto je: Čišćenje i uređenje staze i stepeništa, skupljena je trava na terasastim livadama pored Mjesne zajednice, očišćeno rastinje uz mlin i oslobođeni prozori, radilo se i na mlinu i posložene stare tigle za prohodnost staza. Nakon čišćenja održan je i edukativni sat  tijekom kojeg se razgovaralo o ulozi mladih u očuvanju prostora, potrebe očuvanja graditeljskog nasljeđa i pogled mladih na temu prostor, mladi i nasljeđe. Bilo je i dosta druženja i zabave uz obroke,  a nakon akcije se uvijek nađe malo vremena za kupanje. U aktivnosti je sudjelovalo 30 mladih ljudi plus 5 starijih volontera.

Volonterski dan se organizira u sklopu projekta StroNGO čiji je cilj da se doprinese razvoju snažnijeg civilnog društva u Boki kotorskoj. Vodeći partner u projektu StroNGO je Expeditio, dok su ostali partneri 4 organizacije s područja Boke kotorske: “Naša akcija” iz Kotora, “Urban Nova” iz Herceg Novog, Kulturno-zavičajno udruženje “Napredak” Gornja Lastva iz Tivta i “Agora” iz Budve. Projekt je odobren kroz program Europske unije IPA 2014. Civil Society Facility Montenegro.