Uručene nagrade najboljima u turizmu i ugostiteljstvu u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 16. studenog 2017. - 10:54
Autor: 

U hotelu „Palma“ u Tivtu jučer je održana svečanost povodom dodjele nagrada „Biramo najbolje u turizmu u ugostiteljstvu – Tivat 2017“.

Nakon tri godine dodjela priznanja TOT organizira se po drugi put, saciljem unaprjeđenja kvalitete usluga, razvijanje gostoprimstva, podizanja turističke kulture i turističke ponude Tivta. Nakon usvajanja novog Pravilnika izbor i dodjela priznanja u narednom periodu organizirat će se svake pete godine.

Na događaju koji je organizirala Turistička organizacija Tivat, žiri je dodijelio 22 nagrade, kako kolektivne,ž tako i pojedinačne.

U kategoriji najboljih poduzeća u turističkog privredi Tivta proglašena je kompanija „Luštica Development“. Nagrada za najbolji hotel pripala je hotelu „Palma“. Za najbolji restoran proglašen je „Volat“, a nagradu su dobili i Caffe bar Marquise i pizzeriji Reccoleta. Nagradu je dobila i konoba „Bacchus“, kao i slastičarnica “Minjon”. Nagradu za najbolji restoran dobio je Tonći Francesković.

U kategoriji najbolje domaćinstvo koje pruža usluge smještaja turistima je ono koje vodi Tamara i Miroslav Jovičić. Najbolja turistička agencija je „Sip Travel“. Nagrada za najboljeg menadžera turističko-ugostiteljske kompanije pripala je Dejanu Davidoviću („Al Posto Giusto“), a najbolji hotelsko ugostiteljski radnik je Ivo Franović  iz „Library bar”  hotela Regent.

Za najbolju manifestaciju proglašen je festival „Purgatorije”. Za najbolju emisiju u kategoriji sredstava informiranja nagrađena je emisija „Radio suncobran“, koja se emitira na valovima Radio Tivta. U kategoriji najbolji novinar Zora Krstović iz Radio Tivta dobila je dvije nagrade, a nagrada je pripala i novinaru Željku Komneniću, također iz Radio Tivta.

U kategoriji plaža za najbolju je proglašena plaža „Waikiki“. U kategoriji inovativnost u oblasti turizma nagrada je pripala Discover Montenegro. Najljubazniji taksista je Emil Petković, a najbolji komunalni radnik  Elvison Kameri. Nagradu za fotografiju koja promovire turističke vrijednosti dobio je Mihael Đuričić.

Posebno priznanje za doprinos u turizmu pripalo je Miodragu Kankarašu. Specijalnu nagradu za doprinos u turizmu dobio je školski brod „Jadran“.

Dodjela priznanja realizira se u okviru Novembarskih dana, a povodom Dana općine.