Uručena PRO.PR nagrada PR menadžeru kompanije Adriatic Marinas

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 11. travnja 2016. - 9:31
Autor: 

PR menadžer kompanije Adriatic Marinas - Porto Montenegro, Danilo Kalezić, dobitnik je godišnje nagrade PRO.PR, koja se dodjeljuje u području komunikacijskog menadžmenta, od strane međunarodne kompanije Apriori komunikacije za „izuzetan doprinos razvoju PR-a kao profesije u zemljama Balkana“.

Ovogodišnje priznanje dodijeljeno je peti put zaredom, na gala večeri u sklopu globalne PR konferencije PRO.PR, koja je održana od 7. do 10. travnja u hotelu Splendid. Iz Crne Gore, ovu prestižnu nagradu dobili su i potparolka Ministarstva prosvjete Crne Gore Marija Jovović i savjetnik za komunikacije i sveučilišni profesor Radoje Cerović.

„Izuzetna mi je čast što sam jedan od laureata ovogodišnjih PRO.PR nagrada. Ovo je do sada najveće strukovno priznanje koje sam dobio tokom devet godina rada u oblasti odnosa s javnošću, a posebno mi je zadovoljstvo što odluku o dobitnicima priznanja donosi nezavisna komisija koju čine istaknuti komunikacijski stručnjaci iz regiona”, istakao je menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić. Kao i vjerovatno, svaki PR menadžer regiona, vjerujem da i dalje treba puno da radimo kako bismo standarde odnosa s javnošću doveli na nivo kakav ova profesija ima u svijetu. PRO.PR konferencija upravo predstavlja odličnu platformu za razmjenu iskustava, učenje i usavršavanje“, dodao je Kalezić.

„Prva međunarodna konferencija za odnose s javnošću u Jugoistočnoj Europi, pod motom „Povezivanje u pokretu“ već punih 14 godina nadograđuje komunikacijske sadržaje u skladu s trendovima i percepcijom profesije odnosa s javnošću. Svoja predavanja je na konferenciji održala su 22 komunikacijska stručnjaka iz regije i svijeta, koji su kroz 16 predavanja i niz radionica prenijeli svoja znanje i iskustva učesnicima konferencije“, istakao je predsjednik organizacionog odbora PRO.PR konferencije Danijel Koletić.

Neki od ovogodišnjih predavača na PR konferenciji bili su: prof.dr. Georg Dieter Herbst i prof.dr. Thomas Musiolik (Sveučilište u Berlinu), Isabel Evans (iz Facebook-a), Irena Šarić Dombaj (L'Oreal Adria), Sergey Sokolov (SPN Communications, Ukrajina), prof.dr. Elena Getmanskaya (Muzej Hermitage St.Petersburg), Julia Gryaznova (Rusko udruženje za odnose s javnošću), Zeynep Dereli (APCO Turska) i drugi.